Korkeakouluharjoittelija (Venäjä-ryhmä) Sotataidon laitokselle Maanpuolustuskorkeakouluun

Harjoittelupaikka 5 kuukautta – Helsinki (Finland) – Osittainen etätyö on sallittu

Puolustusvoimat on nopeasti kehittyvä, arvostettu ja turvallinen työnantaja, joka tarjoaa monipuolisia ja haastavia tehtäviä ympäri Suomea. Maanpuolustuskorkeakoulu (MPKK) on Puolustusvoimiin kuuluva sotatieteellinen yliopisto, jossa voi suorittaa sotatieteiden kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkinnon sekä yleisesikuntaupseerin tutkinnon. Siviiliopiskelijoille tarjoamme muun muassa JOO-opintoja.

Sotataidon laitos on yksi Maanpuolustuskorkeakoulun ainelaitoksista. Se antaa opetusta ja tekee tutkimusta operaatiotaidon ja taktiikan, strategian sekä sotahistorian alalta.

Sotataidon laitos hakee yhtä (1) korkeakouluharjoittelijaa syksylle 2023. Harjoittelijan tärkeimpiin työtehtäviin kuuluvat seuraavat Venäjä-ryhmän tutkimukseen liittyvät tehtävät:

  • tutkimusta avustavat tehtävät ryhmän tutkimus- ja opetusprojekteissa
  • aineistojen keräämistä, järjestelyä ja analysointia
  • ryhmän viestintään osallistuminen, verkkosivujen- ja sosiaalisen median sisältöjen ylläpitoa
  • seminaari- ja opetusjärjestelyiden tukeminen, opetukseen osallistuminen.

Korkeakouluharjoittelija voi halutessaan ja osaamistaustastaan riippuen vaikuttaa jonkin verran tehtäväsisältöön. Korkeakouluharjoittelija perehdytetään kaikkiin työtehtäviin.

Korkeakouluharjoittelu toteutetaan pääosin Maanpuolustuskorkeakoulussa Santahaminassa. Korkeakouluharjoittelija voi sopia etätyöstä tarvittaessa työnantajan kanssa.

Haemme Venäjään opinnoissaan syvällisesti perehtyneitä humanististen tieteiden, yhteiskunta- ja hallintotieteiden pääaineopiskelijoita.Kannustamme myös muiden tieteenalojen, Venäjään perehtyneitä pääaineopiskelijoita hakemaan harjoittelupaikkaa. Korkeakouluharjoittelijan tehtävät edellyttävät kykyä itsenäiseen työskentelyyn, tietotekniikan ja tiedonhaun sekä verkkotyöskentelyn perustaitojen (Microsoft Office ja sosiaalisen median käyttö) hallintaa. Odotamme harjoittelijalta tutkimuksen kohteena olevan alueen tuntemusta. Eduksi katsotaan venäjän kielen taito.

Harjoittelijoiden määrä: 1

Toivottavat koulutusalat: Yhteiskunta- ja hallintotieteet, Muu humanistinen ala

Ajankohta ja kesto: 1.8.-31.12.2023 (5 kk). Harjoitteluajankohta on kuitenkin neuvoteltavissa.

Työn luonne: Kokoaikatyö

Palkka: Kelan vähimmäispalkka.

Palkkaukseen tai muuhun rahoitukseen liittyvät lisätiedot:

Puolustusvoimien viran yleiset kelpoisuusvaatimukset: https://puolustusvoimat.fi/kelpoisuusvaatimukset.

Harjoittelijan on oltava opiskelija. Harjoittelijoita valittaessa etusijalla ovat sellaiset henkilöt, joilla on oman yliopistonsa tarjoama harjoittelutuki käytettävissä. Puolustusvoimat noudattaa harjoittelijoiden palkkauksessa Valtiovarainministeriön ohjeita. Harjoittelijoiden palkkaus perustuu suoritettuihin opintopisteisiin. Vuonna 2022 palkka sijoittui välille 1450 – 2050 EUR.

Hakijasta voidaan tämän suostumuksella tehdä turvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 19 §). Nimityspäätös edellyttää nimitettävän suostumusta huumausainetestaukseen (Valtion virkamieslaki 8 b §). Testaus suoritetaan työhöntulotarkastuksen yhteydessä koeaikana.

Korkeakouluharjoittelijaa koskevat normaalit virkamiehen vastuut ja velvollisuudet. Tehtävässä noudatetaan Valtion virkamieslain 10 §:n mukaista koeaikaa.

Lue lisää meistä ja valtiolla työskentelystä osoitteessa http://www.valtiolle.fi.

Ilmoituksen lisätiedot:

Lisätietoja saa suunnittelija Niina Nikulaiselta (niina.nikulainen@mil.fi) virka-aikana.

Palkkaukseen liittyvistä asioista saa lisätietoja Maanpuolustuskorkeakoulun henkilöstöyksiköstä henkilöstöasiantuntija Minna Anttilalta (minna.anttila@mil.fi, puh 0299 530 153).

Vapaamuotoiset hakemukset lähetetään sähköpostitse 16.6.2023 mennessä osoitteeseen kirjaamo.mpkk@mil.fi ja kopio osoitteeseen niina.nikulainen@mil.fi. Hakemukseen liitetään ansioluettelo, tieto harjoittelutuesta ja kopio opintosuoritusrekisteriotteesta.



Leave a comment